Hieronder vindt u een overzicht van de open-inschrijf mediatraining Bewust in de media. De training bestaat uit een basistraining en verschillende modules. U kunt ook een open- inschrijftraining combineren met een incompany module. Zo kunt u individueel of in een kleine setting, bijvoorbeeld een module interviewtraining volgen waarbij bedrijfsgevoelige informatie binnen de muren van uw bedrijf blijven.

Uiteraard is het ook mogelijk de mediatraining in zijn geheel incompany te volgen. Dit kan zowel in een kleine groep als individueel.

Bij een incompany training zullen wij in overleg met u het programma naar uw wensen samenstellen.

Individueel

Duur: 3 x 3 uur
Tijd:
Trainer: Zabeth van Veen

Onderwerpen

Alle ins en outs van de diverse media.

Hoe werkt een redactie en hoe kijken journalisten naar u? Wat kunt u van de media verwachten, welke invloed kunt u zelf uitoefenen, wanneer gaat u wel en niet in op een interviewverzoek?

Hoe en wat bereidt u voor?

Welke vragen dient u zichzelf te stellen wanneer u instemt met een interview. Hoe filtert u uit alle informatie in uw hoofd een duidelijke, heldere boodschap. Hoe maakt u daarbij gebruik van cijfers en feiten? Hoe past u de techniek van storytelling en van ‘ show don’t tell’ toe.

Communicatietechnieken

Hoe gaat u om met intimiderende media? Hoe kunt u het interview sturen? Hoe gebruikt u retorische stijlmiddelen en wat zijn de effecten daarvan.

Retorica

Hoe zorgt u ervoor dat men u als expert ziet, dat u het vertrouwen van de journalist wint en dat hij  ook echt naar u luistert? Hoe zorgt u ervoor dat een optreden in de media u daadwerkelijk iets teruggeeft.

De non-verbale effecten van uw optreden

Statusbeheersing. Hoe komt u zo snel mogelijk op een gelijkwaardig gespreksniveau. Lichaamstaal (houding/ beweging/richting geven). Gebruik van de stem, houding, ruimte. Spanning, ontspanning en bruikbare spanning. Tonaliteit (tempo/volume/intonatie/pauzes).

Duur:
Tijd: 09:30-17:00 uur
Aantal deelnemers: maximaal 12
Trainers: Marianne de Raad, Robert Heukels, Zabeth van Veen