Presentatietraining

Een presentatie die blijft hangen bij je toehoorders, bestaat minimaal uit 3 onmisbare elementen: een goede structuur, een zinvolle en doordachte inhoud en een inspirerende spreker. Hoe word jij die inspirerende spreker met het verhaal dat overtuigt, inspireert, activeert? 

  • Hoe kom je het beste uit de verf? Wat zijn je sterke kanten en hoe kun je die het meest effectief inzetten?
  • Hoe kun je de spanning die je in de weg zit wanneer je een overtuigende presentatie moet houden, ombuigen en ontspannen en zelfverzekerd overkomen?
  • En boven alles, hoe zorg je ervoor dat je de aandacht van je publiek trekt? Dat je publiek geboeid luistert en in je redenering meegaat?

Zo uit de losse pols presenteren is niet voor iedereen weggelegd. Ook Obama heeft het moeten leren. En als je zijn speeches analyseert dan zie je dat hij de technieken uit de klassieke retorica veelvuldig toepast. De beroemde drieslag, een goede retorische vraag, of een mooie metafoor; Obama grossiert er in.

Deze retorische technieken kun jij ook leren toepassen. Maar dan ben je er nog niet. Je presentatie krijgt pas echt meerwaarde wanneer je je publiek weet te boeien, meekrijgt in je redenatie en wanneer je boodschap beklijft. Om dit voor elkaar te krijgen zetten we toneelspel en theatertechnieken in. Niet om te doen alsof maar je leert hoe je authentiek, eerlijk en geloofwaardig overkomt.

Het hele proces van presenteren, van voorbereiding tot en met het behandelen van vragen worden in deze training behandeld.

Resultaat

Aan het einde van deze tweedaagse training heb je inzicht gekregen in je persoonlijke performance, de (onbewuste) effecten daarvan op jezelf en op je publiek. Je hebt inzicht gekregen in je eigen non verbale communicatie en die van de ander.

Je hebt handvatten gekregen om je presentatie te verbeteren. Je bent in staat om je boodschap gestructureerd, duidelijk en overtuigend te brengen.

Je zult direct het resultaat daarvan ondervinden want deze technieken pas je eenvoudig toe.

Duur:  2 x 2 dagdelen
Tijd:  09:30 – 17:00
Aantal deelnemers: minimaal 4 – maximaal 50
Trainer: Marianne de Raad

Je kunt ook voor een individueel traject kiezen. Kijk daarvoor op Individuele presentatie coaching.

Groep Belastingdienst van vandaag was ERG tevreden over je, hoorde super enthousiaste verhalen over je scherpe feedback en je krijgt ook een cijfer van 8,7. Top!!!'


Zeer nuttig. c.q. één van de nuttigste dagen van de leergang. Gaat om de kern van de leergang. Zou vaker mogen terugkomen binnen de leergang. Zes deelnemers is een fijn aantal. Geweldige feedback van de docente maar ook van de groep!

Medisch specialist/onderzoeker, deelnemer van de Leergang Professioneel Leiderschap, Radboudziekenhuis Nijmegen

Zeer goed de 'spannendheid' van het onderwerp weggenomen, waardoor heel goed en constructief geoefend kon worden. Zeer nuttig! en een eyeopener, regelmatig een oefensessie zou nog meer helpen. Prima en leerzame dag, toch een van de betere modules uit de leergang.

Medisch specialist/onderzoeker, deelnemer van de Leergang Professioneel Leiderschap, Radboudziekenhuis Nijmegen

Marianne is een bijzonder getalenteerde trainer. Ik zou alle collega's willen aanraden deze training te volgen

Advocaat medewerker middelgroot advocatenkantoor Tweet