Referenties

Op verzoek kunt u in contact komen met een van onze referenten.

Zeer enthousiast over de media/presentatie training van Marianne de Raad. Marianne legt de lat hoog en houdt je scherp. Naast inzicht over hoe de media werkt, wat verhelderend is, werkt ze aan je houding, stemgebruik en of je in je verhaal daadwerkelijk wat te zeggen hebt of dat je blijft steken in algemeenheden. Marianne is met deze training in staat je echt meters te laten maken!

Bram Prins, Adullamzorg

Marianne geeft tijdens haar cursus veel handvatten om beter te presenteren, waarbij ze goed gebruik maakt van haar mensenkennis en de kennis die ze heeft opgedaan in de theaterwereld. Bijzonder nuttig. Er is voldoende mogelijkheid om het geleerde in praktijk te brengen. 
De cursus was een eyeopener!

Pascal Kolk, 
Senior employee Process Support at Kempen Capital Management

Ik heb een uitgebreide individuele coachingssessie van Marianne gehad als voorbereiding op de sollicitatie voor een opleidingsplaats. Bijzonder aan Marianne's aanpak vond ik haar persoonlijke benadering; haar scherpe observaties, vermogen te confronteren en tegelijkertijd vertrouwen te geven om op originele manieren samen naar een oplossing te werken. Daarnaast onderscheidt Marianne zich door haar oprechte betrokkenheid. De coachingssessie van Marianne heb ik als zeer waardevol ervaren en kan ik dan ook van harte aanbevelen.

Laura Mertens MD, PhD

Marianne de Raad is ingehuurd om mij en enkele andere collega's van het Juridisch Loket een mediatraining te geven. 
Ik ging redelijk blanco de opleiding in, maar ik moet zeggen dat ik nog nooit zo'n goede opleiding heb gehad. Marianne zorgt voor een goede, veilige en open sfeer binnen de groep. Maar waar ik haar echt onderscheidend en een topper in vind, is haar manier van persoonlijke feedback geven: het is treffend raak en eerlijk. En alles in een prettige sfeer. Marianne geeft er ook direct goede tips bij en werkt dus opbouwend. Haar manier voor werken inspireert en leidt tot ontwikkeling! 
Het geleerde tijdens de cursus van Marianne de Raad Presentatietechnieken is praktisch zeer toepasbaar. Niet alleen in situaties met de media, maar eigenlijk voor alle gesprekken die ik voer. 
Iedereen die behoefte heeft aan een ontwikkeling op het gebied van (media)optreden, adviseer ik Marianne de Raad in te schakelen.

Suzanne Koelink- van der Weide, Programmamanager bij het Juridisch Loket

Marianne de Raad heeft mijn lezingen die ik als professioneel bergbeklimmer en avonturier geef aanzienlijk verbeterd. In korte tijd is de structuur van mijn lezing verscherpt, maar ook de manier waarop ik mijn verhaal vertel. Marianne analyseert met hulp van videobeelden de presentatie. Confronterend maar reuze effectief. Marianne ontleedt de presentatie in hoofdlijnen, maar komt ook met concrete handvatten en tips. Mijn lezingen zijn nu duidelijker, effectiever en overtuigender. Als topsporter en bergbeklimmer verwacht ik van een touwgenoot volledige concentratie en inzet. Als Marianne ook klimmer was, nam ik haar mee de Mount Everest op!

Professioneel spreker, bergbeklimmer en avonturier at Eric Adventure Consultancy

Eric heeft bij een leidinggevenden bijeenkomst van Cordaan een prachtige presentatie neergezet. Zijn verhaal over zijn beklimming van de Mount Everest is te vergelijken met een avonturenfilm. Met mooie beelden, spannende filmpjes en leuke anekdotes krijg je een goed beeld van de uitdaging in het beklimmen van de hoogste berg van de wereld, waar grote prestaties en persoonlijke drama’s elkaar snel afwisselen. Eric weet een mooie verbinding te maken naar de alledaagse praktijk in Nederland. Wat leren we over: dromen verwezenlijken, omgaan met tegenslag, keuzes maken, vertrouwen in een team? Met humor en Rotterdamse nuchterheid wordt zijn verhaal herkenbaar, toegankelijk en meeslepend tegelijk. Een aanrader dus.

Zeer nuttig. c.q. één van de nuttigste dagen van de leergang. Gaat om de kern van de leergang. Zou vaker mogen terugkomen binnen de leergang. Zes deelnemers is een fijn aantal. Geweldige feedback van de docente maar ook van de groep!

Medisch specialist/onderzoeker, deelnemer van de Leergang Professioneel Leiderschap, Radboudziekenhuis Nijmegen

Ik ken Marianne als een authentieke, krachtige vrouw. Een vakvrouw die haar kennis en ‘ know how ’ op geheel eigen wijze inzet, doorleefd en met lef. Geen open deuren of algemeenheden maar prikkelend, daadwerkelijke impact en toegevoegde waarde. Speels en pittig maar tegelijkertijd zeer professioneel en in staat zich in verschillende gremia te bewegen.

Marga de Groot, Senior Adviseur at GITP

Als partner van een groot Nederlands advocatenkantoor heb ik Marianne gevraagd om een training presentatietechnieken te verzorgen voor misschien wel de moeilijkst denkbare doelgroep; een groep van ca. 25 eigenwijze jonge advocaten. Marianne heeft dit ontzettend goed gedaan. Ik heb veel trainers op dit gebied aan het werk gezien, maar de bevlogenheid en het enthousiasme van Marianne zijn uniek. Het lukte haar echt, de groep vol energie aan het werk te krijgen. Na afloop heb ik veel enthousiaste reacties gekregen, reden om Marianne deze training ook in opvolgende jaren te laten verzorgen. Dus... voor een training op maat: Marianne de Raad 🙂

Carolien Brederije (Valegis), co-owner www.valegis.com