Sollicitatie coaching voor advocaten

Hoe zorg je ervoor dat je er bij een sollicitatie uitspringt, dat je op een positieve manier indruk maakt, je je onderscheidt van de andere kandidaten door je authentieke en overtuigende presentatie?

Deze training is een individueel coaching traject dat speciaal voor jou op maat wordt gemaakt, afgestemd op jouw behoefte en jouw unieke profiel.

De coaching is opgebouwd uit diverse onderdelen. je kunt voor alle onderdelen kiezen of voor een enkel onderdeel.

Doel

Ernaar streven dat jij die baan krijgt.

Wat kun je verwachten?

Een hele intensieve coaching. Eerlijke en opbouwende feed back. Tips en tools. Veel oefenen.

Wat gaan we doen?

Bij elke sollicitatie is het belangrijk dat het voor je duidelijk is wat je unieke profiel is. Zelfkennis en zelfinzicht zijn van wezenlijk belang.

Allereerst werken we er aan dat je heel goed onder woorden kunt brengen wat jou beweegt, wat je drijfveren zijn, waarom jij die baan wil. Waarom jij hiervoor geknipt bent, wat jouw specifieke talenten zijn en waarom jij binnen het profiel van het bedrijf past.

Uiteindelijk heb je een zeer verfijnd inzicht in jouw talenten en in je intrinsieke motivatie. Munitie die je niet alleen in je sollicitatiegesprek maar ook in je sollicitatiebrief en of CV kunt verwerken.

Wanneer het voor je helder is wat je unieke profiel is gaan we het sollicitatiegesprek met je voorbereiden. Over welke competenties beschik je en hoe kun je deze zo overtuigend mogelijk toelichten in het sollicitatiegesprek. Welke vragen kun je verwachten, hoe ga je om met ‘moeilijke’ vragen, wat doe je met het ‘gat in je CV’, hoe kun je richting geven aan het gesprek?

Hierna volgt de sollicitatie gesprekstraining. Voor dit onderdeel wordt altijd een trainingsacteur ingeschakeld.  Je wordt voorbereid op zeer verschillende soorten interviews. De interviews worden op film opgenomen en met je besproken en geanalyseerd. Je krijgt gerichte en duidelijke feedback en wij geven je tips en tools om zowel verbaal als non verbaal een authentieke en overtuigende presentatie neer te zetten.

Wanneer je het helemaal ‘af’ wilt maken dan raden wij je een consult aan bij Imagomatch, Zabeth van Veen.

Duur: in overleg
Data: in overleg
Tijd: op afspraak
Locatie: in overleg
Trainer(s): Marianne de Raad,
Optioneel: met Robert Heukels